Nieuws

Via onze nieuwspagina houdt NOVUM Mediation u graag op de hoogte van alle ontwikkelingen die te maken hebben met mediation, financiën en hypotheken.


Krapte woningmarkt maakt rol adviseur cruciaal bij echtscheiding

Geplaatst op: 10/09/2021

Op de dag van de echtscheiding, 10 september 2021, staan betrokken professionals stil bij alles omtrent de relatiebeëindiging. Niet alleen advocaten en mediators spelen een belangrijke rol bij een soepel scheidingsproces, ook hypotheekadviseurs. Die rol wordt steeds belangrijker nu huisvesting een van de belangrijkste obstakels blijkt bij een scheiding.

Deze NHG-wijzigingen gaan een groot verschil maken

Geplaatst op: 03/03/2020

NHG heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd, waardoor er nu meer ruimte is om de ex-partner bij een scheiding uit te kopen. Wat betekent dit voor mensen met een hypotheek, hypotheekadviseurs en geldverstrekkers? Philip van Vlokhoven van Novum, sprak erover met Kop Munt, het inspiratieplatform voor hypotheekadviseurs van Munt Hypotheken.

Tip: check de afspraken van mensen die na 1 januari 2018 zijn getrouwd

Geplaatst op: 12/09/2019

Huwelijken worden nu automatisch gesloten in beperkte gemeenschap van goederen. Alles wat voor het huwelijk bezit was van één van de partners, blijft ook individueel bezit van die partner. Handig, mits de stand van zaken wel vastgelegd wordt op het moment van trouwen. Philip van Vlokhoven van Novum sprak erover met Kop Munt, het inspiratieplatform voor hypotheekadviseurs.

Vaak meer mogelijk met hypotheek bij scheiding

Geplaatst op: 05/09/2019

Een op de twee relaties loopt op de klippen. Maar wordt er wel goed gekeken naar alle mogelijkheden voor een hypotheek in een scheidingssituatie? Philip van Vlokhoven van Novum, sprak erover met Kop Munt, het inspiratieplatform voor hypotheekadviseurs van Munt Hypotheken.

Sluit formulier

Vrijblijvend een afspraak maken

  • Registermediator Registermediator
  • Scheidingsspecialist Scheidingsspecialist
  • Professioneel Professioneel
  • Deskundig Deskundig
  • Ervaring Jarenlange ervaring
  • Professionale kindercoach Professionele kindercoach
  • Kindgesprekken Kindgesprekken
Aangesloten bij ICR Coach Register ADR associate certified register mediator