Kindgesprekken

Een scheiding kan een behoorlijke impact hebben op kinderen. Het is een onzekere periode waarin veel wat voor hen vertrouwd was, ineens verandert. Kinderen komen in een nieuwe situatie en krijgen er extra ontwikkelingstaken bij. Ook krijgen ze te maken met verschillende (soms onrealistische) gedachten, gevoelens en vragen als gevolg van de scheiding.

Kinderen en scheiding

Als beide ouders besluiten uit elkaar te gaan is het daarom van belang dat kinderen, tijdens het proces van scheiding, worden gezien en gehoord. Vooral bij minderjarige kinderen is dit belangrijk. Daarom bieden we bij Novum Mediation ook kindgesprekken aan. Dit zijn gesprekken waarin er samen met het kind wordt gekeken naar zijn of haar wensen, behoeften, gevoelens en gedachten rondom de scheiding.

Kinderen en jongeren krijgen een luisterend oor geboden, iemand die écht naar hen luistert zonder hierover te oordelen en iemand die met hen meedenkt. Het kan voor (jonge) kinderen heel fijn zijn om hun gevoelens te kunnen uiten. Een gesprek werkt daarom preventief. Ook kunnen misvattingen en onrealistische gedachten die kinderen soms hebben over een scheiding (zoals schuldgevoelens) worden omgezet in positieve denkpatronen.

Hulp kind bij scheiding

Tijdens het gesprek overleggen we met het kind wat we zullen terugkoppelen aan de gescheiden ouders om de vertrouwelijkheid te waarborgen! Door deze terugkoppeling zullen kinderen zich meer gehoord en gezien voelen tijdens de scheiding bij de ouders. Uit ervaring weten wij inmiddels dat een kindgesprek voor zowel ouders als kinderen echt wat toevoegt bij het maken van afspraken over de kinderen!

Begeleiding kind bij scheiding nodig?

Novum Mediation kindercoach Nikki Bos helpt graag bij het begeleiden van kinderen tijdens een scheiding. Lees meer over een kindercoach op onze website of neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem vrijblijvend contact op Meer weten over kindgesprekken?

Sluit formulier

Vrijblijvend een afspraak maken

  • Registermediator Registermediator
  • Scheidingsspecialist Scheidingsspecialist
  • Professioneel Professioneel
  • Deskundig Deskundig
  • Ervaring Jarenlange ervaring
  • Professionale kindercoach Professionele kindercoach
  • Kindgesprekken Kindgesprekken
Aangesloten bij ICR Coach Register ADR associate certified register mediator