Scheiden koophuis

Huis verkopen na scheiding

Zijn jullie samen eigenaar van de woning en willen jullie het gezamenlijke huis verkopen na een scheiding om eventueel de hypotheek af te lossen? Soms gaat er enige tijd mee gemoeid, de financiele verdeling van jullie huis. Wat is de waarde van het huis, wordt deze verkocht met over- of onderwaarde, zijn jullie getrouwd in gemeenschap van goederen (ieder helft eigenaar) of getrouwd op huwelijkse voorwaarden, koopt een van jullie daarna een ander eigen huis of verlaat een van jullie beiden de woning voordat deze is verkocht? Lees meer over de verschillende situaties en gevolgen van het verkopen van de woning na een scheiding.

Huis verhuren na scheiding

Afhankelijk van onder andere de marktomstandigheden kan het waardevol zijn om na een scheiding het koophuis te verhuren als jullie uit elkaar gaan. Bijvoorbeeld als het voor jullie allebei financieel niet interesssant is of als het niet direct lukt om de woning te verkopen. Het verhuren van de woning brengt echter wel fiscale gevolgen met zich mee. Ook de verhuurperiode speelt hierin een belangrijke rol. Lees meer over het verhuren van koopwoning na scheiding.

Huis kopen na scheiding

Na een scheiding wordt er soms door een van de partners gekozen om een nieuw huis te kopen. Scheiden en een huis kopen brengt een aantal belangrijke vraagstukken met zich mee. Wat is de maximale hypotheek bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek met kinderalimentatie en/of partneralimentatie? Wat betekent de bijleenregeling? Welke zaken moeten er onderling tussen beide partners geregeld worden? Meer informatie omtrent het kopen van een huis na de scheiding.

Huis kopen tijdens scheiding

Ook is de situatie denkbaar dat een van de (ex)partners al voordat de scheiding afgerond is, dus tijdens het scheiden, al een nieuwe woning wil kopen. Kies je voor de optie partner uitkopen voor de helft van de overwaarde als je gaat scheiden? Afhankelijk onder welke voorwaarde er getrouwd is, wie de eigenaar van het huis is en of een van de partners in het huis blijft wonen brengt het kopen van een nieuw huis, terwijl de scheiding nog niet rond is, ook consequenties met zich mee.

Scheiden en verhuizen van een koophuis naar een huurhuis

Het komt vaak voor dat mensen na een scheiding een huis gaan huren. Dit nadat ze vroeger in een koophuis woonden. Huren na het scheiden is een goede optie. Als je voor een huurhuis kiest, kun je relatief snel weer een nieuw onderkomen vinden. Bij het huren van een huis is het wel goed om met een aantal dingen rekening te houden. Er zit een verschil tussen het huren van een woning tijdens een scheiding en het huren van een huis na een scheiding.

Neem vrijblijvend contact op Advies over scheiden met koopwoning

Sluit formulier

Vrijblijvend een afspraak maken

  • Registermediator Registermediator
  • Scheidingsspecialist Scheidingsspecialist
  • Professioneel Professioneel
  • Deskundig Deskundig
  • Ervaring Jarenlange ervaring
  • Professionale kindercoach Professionele kindercoach
  • Kindgesprekken Kindgesprekken
Aangesloten bij ICR Coach Register ADR associate certified register mediator