Na scheiding huis huren

Als de scheiding al officieel rond is, hoef je met minder zaken rekening te houden als je een huis wilt huren. Hieronder kun je lezen wat in dit geval aan te raden is.

Naam en huurtoeslag

Allereerst is het van belang om de huurwoning op jouw naam te laten zetten. Als je graag huursubsidie wilt ontvangen, kun je die meteen aanvragen. Je ex-partner is namelijk ook niet meer je fiscale partner. Er zijn nog meer zaken belangrijk om rekening mee te houden bij het aanvragen van huurtoeslag. Lees hier meer over huurtoeslag na scheiding.

Urgentieverklaring sociale huurwoning

Als je na het scheiden snel in aanmerking wilt komen voor een huurwoning, kan een urgentieverklaring uitkomst bieden. Deze verklaring geeft je met name voorrang bij het verkrijgen van een sociale huurwoning. De urgentieverklaring kan worden aangevraagd bij een woningbouwvereniging in jouw gemeente. Hoeveel kans je maakt op het bemachtigen van de verklaring, hangt af van je omstandigheden. Als je minderjarige kinderen hebt, neemt de kans toe. Je moet wel kunnen aantonen dat je alles hebt gedaan om in de oude woning te kunnen blijven wonen.

Mediation

Dit zijn in het kort de zaken die belangrijk zijn, als je bijvoorbeeld van een koophuis wilt verhuizen naar een huurhuis. Soms gebeurt het dat iemand al tijdens een scheiding wil verhuizen. Novum Mediation is specialist op dit gebied. We kunnen je van vrijblijvend advies voorzien dat past bij jouw situatie. Daarnaast kunnen wij je ook helpen om voor een sociale huurwoning in aanmerking te komen. Al voordat de scheiding officieel rond is, kan dit nuttig zijn. De aanvraag van een urgentieverklaring kan bijvoorbeeld worden versneld door met ons contact te zoeken.

Neem vrijblijvend contact op Advies over het huren van een huis na een scheiding

Sluit formulier

Vrijblijvend een afspraak maken

  • Registermediator Registermediator
  • Scheidingsspecialist Scheidingsspecialist
  • Professioneel Professioneel
  • Deskundig Deskundig
  • Ervaring Jarenlange ervaring
  • Professionale kindercoach Professionele kindercoach
  • Kindgesprekken Kindgesprekken
Aangesloten bij ICR Coach Register ADR associate certified register mediator