Wonen en Hypotheek

De meeste mensen die gaan scheiden hebben samen een woning. Naast emotioneel bezit, is dit vaak het grootste goed dat jullie samen delen. 

Het is daarom belangrijk om je goed te laten informeren over wat er allemaal geregeld moet worden rond de woning. En dat betekent niet alleen samen kijken naar wie er eventueel in de woning kan blijven wonen, maar ook simpelweg aan bank laten weten dat je uit elkaar gaat. 

Er komt dus veel kijken bij de scheiding en de woning. Denk bijvoorbeeld aan de afspraken die gelden in het kader van de Nationale Hypotheekgarantie of wanneer jullie achter blijven met een restschuld na de verkoop van de woning. Ook belastingtechnisch heeft de verkoop of overdracht van de woning een grote impact. En hebben jullie nagedacht over wie de kosten voor de verhuizing draagt? 

Raadpleeg daarom altijd een financieel adviseur voor de te nemen stappen. Novum is ook gespecialiseerd in de financiële afwikkeling van de hypotheek. 

Scheiden met een huurwoning

Woon je samen en heb je een huurwoning? 

Ook de verhuurder moet op de hoogte gebracht worden van de scheiding. Vaak gelden er voor huur aparte afspraken die gemaakt zijn met de verhuurder bij het aangaan van het huurcontract. Novum kan ook samen met de verhuurder inventariseren wat de mogelijkheden zijn. Lees meer over scheiden en een huurhuis.
 

Scheiden koophuis

Wat zijn de gevolgen voor scheiden met een koophuis? Waar moet aan gedacht worden? Lees meer over scheiden met een koophuis.

Sluit formulier

Vrijblijvend een afspraak maken

  • Registermediator Registermediator
  • Scheidingsspecialist Scheidingsspecialist
  • Professioneel Professioneel
  • Deskundig Deskundig
  • Ervaring Jarenlange ervaring
  • Professionale kindercoach Professionele kindercoach
  • Kindgesprekken Kindgesprekken
Aangesloten bij ICR Coach Register ADR associate certified register mediator