Waardebepaling en verdeling

Bij een scheiding komt veel kijken. Onder andere het bepalen van de waarde en het verdelen van bezittingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een eigen woning, vermogen, schulden, verzekeringen en inboedel. Hoe dit verdeeld wordt hangt mede af onder welke voorwaarden jullie getrouwd zijn.

Waardebepaling van eigen woning bij scheiding

Bezitten jullie samen een koopwoning dan zullen er afspraken gemaakt moeten worden over de verdeling hiervan. Het is belangrijk om te beginnen met het bepalen van de waarde van de woning. Vervolgens kun je bepalen wie er recht heeft op welk bedrag. Lees meer over de taxatie van een woonhuis bij echtscheiding.

Verdeling van vermogen en schulden na een scheiding

Een van de zaken die geregeld moeten worden bij een echtscheiding is de verdeling van vermogen of schulden. Het kan zijn dat jullie samen vermogen of schulden hebben opgebouwd. Ook deze moeten worden verdeeld. Hier zijn een aantal belangrijke zaken waar rekening mee gehouden dient te worden. Lees meer over het verdelen van de vermogen of schulden.

Verdeling en wijziging van verzekeringen

Een belangrijk onderdeel dat vaak over het hoofd wordt gezien is de verdeling en wijziging van verzekeringen. Sommige verzekeringen hebben een waarde of moeten opnieuw afgesloten worden. Lees meer over het wijzigen, afsluiten of verdelen van verzekeringen.

Neem vrijblijvend contact op Advies over waardebepaling en verdeling van bezittingen

Sluit formulier

Vrijblijvend een afspraak maken

  • Registermediator Registermediator
  • Scheidingsspecialist Scheidingsspecialist
  • Professioneel Professioneel
  • Deskundig Deskundig
  • Ervaring Jarenlange ervaring
  • Professionale kindercoach Professionele kindercoach
  • Kindgesprekken Kindgesprekken
Aangesloten bij ICR Coach Register ADR associate certified register mediator