Verdeling kosten kinderen na scheiding

Een scheiding zorgt in sommige gevallen voor onenigheid over geld. Kosten voor kinderen zijn daar vaak een onderdeel van. Wat als jullie kind gaat studeren of een baan krijgt. Wie betaalt de kleding, verzekeringen, kosten van levensonderhoud, bijzondere kosten etc.

Wat kost een kind gemiddeld?

Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft onderzoek gedaan wat een kind gemiddeld kost. Dit is mede afhankelijk van het aantal kinderen. Volgens CBS kost een eerste kind gemiddeld 17% van het netto-inkomen. Aan twee kinderen wordt gemiddeld 26% besteed en bij drie kinderen 33%. De kosten zijn mede afhankelijk van de leeftijd van de kinderen.

Kinderkosten rekening

Het voordeel van het gebruik van een kinderkostenrekening is dat op basis van werkelijk te verwachten kosten een verdeling in bijdrage wordt afgesproken tussen de gescheiden ouders. Dit voelt voor de ouders vaak beter en meer realistisch. Zo kun je concretere en goede afspraken maken hoe de kosten betalen per maand.

Stel samen een plan op voor de verdeling van kinderkosten

Tijdens mediation kunnen beide ouders een eigen financiële regeling en afspraken maken over het verdelen van de kinderkosten. Novum Mediation helpt graag bij het opstellen van een plan. Het is goed om hierover duidelijke afspraken te maken. Wil je meer informatie neem dan gerust vrijblijvend contact op.

Neem vrijblijvend contact op Meer informatie over verdelen van kinderkosten

Sluit formulier

Vrijblijvend een afspraak maken

  • Registermediator Registermediator
  • Scheidingsspecialist Scheidingsspecialist
  • Professioneel Professioneel
  • Deskundig Deskundig
  • Ervaring Jarenlange ervaring
  • Professionale kindercoach Professionele kindercoach
  • Kindgesprekken Kindgesprekken
Aangesloten bij ICR Coach Register ADR associate certified register mediator