Scheiden alimentatie

Na een scheiding kan het zo zijn dat je wettelijk moet bijdragen aan het levensonderhoud van je partner en/of de verzorging van je kinderen. Dit wordt ook wel partner- of kinderalimentatie genoemd. Volgens de wet moeten jullie elkaar na de scheiding namelijk ook onderhouden en bijdragen in de kosten. De rechter stelt de hoogte van het maandbedrag vast. Je inkomen, vermogen en lasten zijn daarbij bepalend.

Partneralimentatie

Partneralimentatie is de bijdrage van een van de partners aan de ander als één van beiden niet genoeg inkomsten heeft om van te leven. Heb je recht op partneralimentatie?Hierover worden vaak gezamenlijk afspraken gemaakt. Onder andere het inkomen en de duur van het huwelijk speelt een belangrijke rol voor de hoogte en de duur van partneralimentatie

Kinderalimentatie

Als er bij het scheiden kinderen in het spel zijn is er de verplichting om ook financieel voor jullie kinderen te blijven zorgen totdat ze de leeftijd van 21 jaar hebben. Dit wordt kinderalimentatie genoemd. Afspraken hierover worden vastgelegd in een ouderschapsplan. Beide ouders dragen naar draagkracht bij. Lees meer over kinderalimentatie.

Advies over alimentatie

Bij een scheiding kom je wellicht in aanraking met alimentatie. Wij adviseren graag over de verschillende situaties, regelingen en gevolgen.

Neem vrijblijvend contact op Advies over alimentatie bij een scheiding

Sluit formulier

Vrijblijvend een afspraak maken

  • Registermediator Registermediator
  • Scheidingsspecialist Scheidingsspecialist
  • Professioneel Professioneel
  • Deskundig Deskundig
  • Ervaring Jarenlange ervaring
  • Professionale kindercoach Professionele kindercoach
  • Kindgesprekken Kindgesprekken
Aangesloten bij ICR Coach Register ADR associate certified register mediator