Kies je voor een pakket of voor maatwerk?

Bij NOVUM weten we maar al te goed dat geen enkele scheiding hetzelfde is. Hulp inschakelen van een van onze mediators kan daarom op tal van manieren. Op deze pagina vind je een overzicht van mogelijkheden die we bieden en welke kosten daarbij horen. 

Optie 1: Voor mensen zonder kinderen, met kinderen, of ondernemers

Scheiden met onze pakketten

Uit ervaring hebben we geleerd dat veel mensen tijdens hun scheiding graag bij de hand genomen worden. Daarom hebben we bij NOVUM standaardpakketten opgesteld. Vanzelfsprekend zijn deze pakketten wel afgestemd op verschillende doelgroepen. Zo hebben we pakketten voor mensen met kinderen, mensen zonder kinderen en aparte pakketten voor ondernemers. 

Onze standaardpakketten gaan uit van vijf mediationsessies van anderhalf uur, die starten na een gratis informatiegesprek. Tijdens deze vijf sessies bespreken we tenminste het financiële overzicht, waarbij zaken als alimentatie en de verdeling van pensioen en vermogen aan bod komen. Daarnaast regelen we de andere gemaakte afspraken in een vaststellingsovereenkomst, die wij voor jullie inschrijven bij de gemeente. 

Voor mensen met kinderen regelen we daarnaast de kinderalimentatie, een kinderkostenrekening, een ouderschapsplan en hebben we een kindgesprek.

Alle kantoorkosten die NOVUM maakt voor deze pakketten maken onderdeel uit van de pakketten.

Optie 2: Hulp bij scheiding tegen een vast uurtarief

Maatwerk

Bij NOVUM weten we heel goed dat veel scheidingen maatwerk zijn. Daarom bieden we naast onze pakketten ook mediation aan in op basis van uurtarief. Het werken met uurtarieven kan bijvoorbeeld nuttig zijn als je het idee hebt dat er meer besproken moet worden, dan in het pakket past.
Maar bijvoorbeeld ook als er na de scheiding onverhoopt nog een financieel vraagstuk bestaat waar jullie hulp bij nodig hebben.  

Vanzelfsprekend kijken we ook dan vooraf hoeveel sessies nodig denken te hebben om aan jullie gezamenlijke wensen te kunnen voldoen. Voor deze vorm van maatwerk hanteren we bij NOVUM een uurtarief van €150,00 per uur. *

* Dit bedrag is exclusief BTW. 

Sluit formulier

Vrijblijvend een afspraak maken

  • Registermediator Registermediator
  • Scheidingsspecialist Scheidingsspecialist
  • Professioneel Professioneel
  • Deskundig Deskundig
  • Ervaring Jarenlange ervaring
  • Professionale kindercoach Professionele kindercoach
  • Kindgesprekken Kindgesprekken
Aangesloten bij ICR Coach Register ADR associate certified register mediator