Wat moet ik doen als ik kinderen heb, of ondernemer ben?

Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis, dat geldt voor iedereen. Maar heb je kinderen of ben je ondernemer? Dan komt er nog veel meer op je af.

Scheiden met kinderen
Een scheiding heeft een grote impact op de kinderen. Ze zijn verdrietig of hebben ze zelfs het gevoel in de steek gelaten te worden. Het is daarom belangrijk om veel met de kinderen te spreken over de scheiding en open te zijn over wat er allemaal staat te gebeuren.

Maar dat is niet het enige. Als ouder komen er op het moment van de scheiding ook bepaalde rechten en plichten om de hoek kijken. Wie heeft namelijk het gezag over de kinderen na de scheiding en hoe worden de zorgkosten gedragen? Om de kinderen zo min mogelijk te belasten met de gevolgen van een scheiding, is het belangrijk dat jullie hierover goede afspraken maken. Deze afspraken moeten zoveel mogelijk het belang van de kinderen dienen. Dat betekent dat er gezocht moet worden naar creatieve oplossingen en tegelijkertijd naar praktische afspraken, ook op financieel gebied. Novum is gespecialiseerd in het begeleiden van scheidingen met kinderen.

Lees meer over scheiden en de zorg voor kinderen

Scheiden als ondernemer
Niet iedereen staat er bij stil, maar een scheiding heeft ook een behoorlijke impact als een van jullie ondernemer is. Zijn jullie bijvoorbeeld getrouwd in gemeenschap van goederen? Dan kan de onderneming gerekend wordt tot het vermogen. Bij een scheiding ontstaan zo grote gevolgen voor de persoonlijke financiën of die van het bedrijf. Bovendien is het maken van afspraken een belangrijke voorwaarde voor een solide toekomst voor het bedrijf. Novum is gespecialiseerd in het begeleiden van scheidingen voor ondernemers. 

Lees meer over scheiden als ondernemer

Sluit formulier

Vrijblijvend een afspraak maken

  • Registermediator Registermediator
  • Scheidingsspecialist Scheidingsspecialist
  • Professioneel Professioneel
  • Deskundig Deskundig
  • Ervaring Jarenlange ervaring
  • Professionale kindercoach Professionele kindercoach
  • Kindgesprekken Kindgesprekken
Aangesloten bij ICR Coach Register ADR associate certified register mediator