Wat kost een scheidingstraject globaal?

De kosten voor een scheiding kunnen zeer variëren. Afhankelijk van het verloop van de scheiding moet je rekenen op bedragen variërend van enkele honderden euro's, tot enkele duizenden euro's. 

De kosten voor een scheiding kunnen zeer variëren. Afhankelijk van het verloop van de scheiding moet je rekenen op bedragen variërend van enkele honderden euro’s, tot enkele duizenden euro’s. Bekijk wat van invloed kan zijn:

Scheiden brengt veel administratie en om die reden ook kosten met zich mee. De bedragen voor een gang naar de rechter en de overige kosten voor de begeleiding van de scheiding door een advocaat of mediator, vormen daarbij de grootste kostenpost. Het kan om die reden dus erg voordelig zijn om voor een mediator te kiezen die de belangen van beide partijen behartigt. Zo worden dubbele advocaatkosten uitgespaard.

Afhankelijk van het traject dat jullie kiezen, wordt ook het kostenplaatje helder. Hieronder vind je de globale kosten per keuze:

 

Gezamenlijke advocaat:

Gemiddeld tussen de 2.000 en 6.000 euro per traject.

 

Twee advocaten:

Voor beide partijen zullen uurtarieven gerekend worden. Gemiddeld komen de totale kosten voor beide partijen om die reden uit tussen de 3.000 euro en 10.000 euro. 

 

Mediation:

Tussen de 1.000 en 3.000 euro.

 

De Rijksoverheid, de Raad voor de Rechtsbijstand en de Consumentenbond hebben allen becijferd dat mediation, naast persoonlijk, ook financieel gunstig uit kan pakken. Vaak vallen de kosten lager uit, omdat de mediator beide partijen vertegenwoordigt en werkt met een checklist. 

Novum biedt bovendien mediation aan inclusief financiële begeleiding. Daarbij zoeken we altijd de samenwerking met uw bestaande hypotheekadviseur, tussenpersoon, notaris, accountant of fiscalist. 

Sluit formulier

Vrijblijvend een afspraak maken

  • Registermediator Registermediator
  • Scheidingsspecialist Scheidingsspecialist
  • Professioneel Professioneel
  • Deskundig Deskundig
  • Ervaring Jarenlange ervaring
  • Professionale kindercoach Professionele kindercoach
  • Kindgesprekken Kindgesprekken
Aangesloten bij ICR Coach Register ADR associate certified register mediator